Tuesday, July 08, 2008

Tapeta na ploše během přihlašování

I druhý dnešní tip vzdáleně souvisí s přihlašováním do systému a rovněž využijeme registry. Možná vám vadí, že během přihlašování do systému Windows 2000 je pod přihlašovacím dialogem zobrazena jen prázdná (modrá) "pracovní plocha". Samotná tapeta (obrázek) se načte až jednotlivým uživatelům po přihlášení. To však lze změnit a vámi zvolený obrázek se může místo modré prázdné plochy zobrazit už při přihlašování. Stačí do příslušného místa registru zadat cestu k souboru s obrázkem a je to. Bylo by zřejmě zbytečné zde uvádět stejný zdrojový kód jako v předchozím případě a proto si uvedeme pouze příslušnou větev a klíč registru, který je třeba změnit. Konkrétně je to tedy tato větev:
HKEY_USERS\.DEFAULT\Control Panel\Desktop
Zde najdete položku Wallpaper, jejíž hodnotu vyplníte cestou k souboru s obrázkem a vše je hotovo. Po restartu systému již bude daný obrázek načten ihned při zobrazení přihlašovacího okna.
Offline verze ve formátu nápovědy
Soubor všech tipů a triků osažených v dílech 1 až 55 si můžete nyní také stáhnout pro offline prohlížení ve formátu nápovědy pro Windows. Velikost zip souboru je 194 kB.